Irkçı açıklamalar LA Latinler ve Siyahlar arasındaki rekabeti gözler önüne serdi

LOS ANGELES (AP) – Los Angeles Kent Konseyi başkanının görevden istifa etmesiyle sonuçlanan kaba, ırkçı yorumların sızdırılmış bir kaydı, aynı zamanda Belediye Binası’nın ırksal rekabetlerine ve bazen siyaseti ele geçirmek ve tutmak için gizli olan mücadeleye çıplak bir bakış sağladı. Değişen bir şehirde güç.

Demokrat olan eski Konsey başkanı Nury Martinez, Pazartesi günü görevinden istifa etti ve bir yıllık kayıttaki ırkçı saldırgan dilinden utandığını söyleyerek Pazartesi günü özür diledi. Beyaz bir meclis üyesinin Siyah oğluyla alay etmeyi de içeren sözleri, diğer Latino Konseyi üyeleri ve bir Latino işçi lideri ile yeniden bölgelendirme olarak bilinen konsey bölge sınırlarının yeniden çizilmesi sırasında siyasi güçlerini koruma konusunda bir tartışma sırasında geldi. On yılda bir süren süreç, gelecekteki seçimlerde siyasi avantaj elde etmek için bir grubu diğeriyle karşı karşıya getirebilir.

Beyaz meclis üyesi Mike Bonin, kocasıyla birlikte Martinez ve tartışmaya katılan diğerlerinin istifasını isteyen bir bildiri yayınladı ve bunu “Los Angeles’taki Siyah siyasi temsilini zayıflatmak için koordineli bir çaba” olarak nitelendirdi.

California Yasama Siyahi Toplantısı, kaydın “kritik yeniden dağıtım süreci sırasında Siyah sesleri merkezden uzaklaştırmak için korkunç bir çaba gösterdiğini” söyledi.

Siyahlar ve Latinler genellikle siyasette ittifaklar kurarlar, ancak ırk, coğrafya, partizanlık veya din ile ayrılmış gruplar arasındaki gerilim ve rekabetlerin Los Angeles’ta ve aslında ülkede uzun bir geçmişi vardır. Sürtüşme, siyasi iktidarın ganimetlerinin yanı sıra konut, eğitim ve işlere – hatta hapishanelere – geçebilir.

Los Angeles merkezli kıdemli bir Demokrat danışman olan Michael Trujillo, “Aslında, bu iki topluluk aynı pasta kırıntılarının peşindeydi” dedi.

Küfürlü kayıtta grup, kentin Konsey bölgesi sınırlarının yeniden çizilmesinin yanı sıra Latino üyelerini yeniden seçme ve Latino bölgelerindeki ekonomik çıkarları koruma ihtiyacını tartıştı, kaydı elde eden Los Angeles Times bildirdi.

“Latin bölgeleri hakkında konuşacaksanız, ne tür bölgeler oluşturmaya çalışıyorsunuz?” Martinez bir noktada sordu. “Hiçbir şeyi olmayan zavallı Latino bölgeleri mi yaratacaksınız?”

Kayıtta, Los Angeles İlçe İşçi Federasyonu Başkanı Ron Herrera, federal yolsuzluk suçlamalarıyla suçlanan Siyah bir meclis üyesi tarafından tutulan bir bölgeyle ilgilenirken dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Siyah topluluğun buna “düşmanca bir devralma” olarak bakabileceği konusunda uyardı.

Herrera kayıtta “Çünkü politik olarak peşimize düşecekler” dedi.

Kayıt, kaba siyasi söylemin ülke çapında yaygınlaştığı ve genellikle temelsiz iddialar veya komplo teorileriyle dolu olduğu, ancak bu durumda aynı partinin üyelerini kapsadığı bir zamanda ortaya çıktı.

Los Angeles’taki California Eyalet Üniversitesi’ndeki Pat Brown Halkla İlişkiler Enstitüsü’nün eski yönetici direktörü Jaime Regalado, kaydın, genellikle kamuoyunun görüşünün ötesinde ortaya çıkan siyasi güç mücadelelerinin doğasını ortaya koyduğunu söyledi.

“Kasette duyduğumuz şey, diğer herkesin, özellikle de Afrika kökenli Amerikalı topluluğunun canı cehenneme,” dedi.

“Birçoğu Latinlerin örgütlenmeye ve ilk etapta siyasi güç elde etmeye başladığı zamana dayanıyor. Bu, Belediye Binası’nın kapısını kırmak anlamına geliyordu,” dedi Regalado.

Siyah politikacılar “sahip olduklarını korumaya çalışıyorlar. Aynı zamanda, artan Latin nüfusu göz önüne alındığında, Konsey’de Latinlerin parite isteklerini anlayabilirsiniz” dedi.

2005 yılında, Demokrat Antonio Villaraigosa bir asırdan fazla bir süredir ilk Latin belediye başkanı olduğunda, Siyah topluluktaki, seçilmesi halinde Siyahların devlet işlerinden atılacağı ve yerlerine Latinlerin geçeceği yönündeki korkuları yenmek zorunda kaldı. Villaraigosa aday olduğu dönemde şiddeti besleyebilecek “siyah-kahverengi ayrımının” üstesinden gelmekten bahsetmişti.

Siyah liderlik, değişen demografinin ortasında, Güney Kaliforniya’da tarihsel olarak Siyah ABD Meclisi koltuklarını potansiyel olarak kaybetme konusunda endişeli.

Los Angeles’ta Latin nüfusu on yıllardır büyüyor ve şu anda nüfusun yaklaşık yarısını temsil ediyor. Siyah nüfus yaklaşık% 9’dur. Latinler uzun zamandır Konsey’deki temsillerinin nüfus paylarının altına düştüğünü söylerken, Siyahlar şehir sakinlerinin nispeten küçük bir bölümünü oluşturmalarına rağmen büyük bir temsiliyet sürdürdüler. Ağır Demokratik şehir, eski Belediye Başkanı Tom Bradley ve Demokratik ABD Temsilcisi Maxine Waters da dahil olmak üzere önde gelen bir Siyah politikacı çizgisine yol açtı.

Loyola Marymount Üniversitesi Los Angeles Araştırma Merkezi’nden Fernando Guerra, ırkçı dili “korkunç” olarak nitelendirdi, ancak kaydın siyasetin gerçekliğinin altını çizdiğini de sözlerine ekledi. Güç bir kez kazanıldığında, “Onu başkasına vermeyeceksin.”

“İktidarın vazgeçilmediği, alındığına dair bir siyasi aksiyom var” dedi. Sürtüşmeye rağmen, Kongre veya Yasama Meclisi gibi “LA’da önemli bir konuma sahip bir Siyah sandalyeye sahip tek bir Latin vakası yok”.

Anlaşmazlık şehrin belediye başkanlığı yarışına girdi.

Demokrat Rick Caruso’ya karşı belediye başkanlığına aday olan ve göreve gelen ilk Siyah kadın olabilecek ABD Cum. İlgililerin istifasını da istedi.

Caruso, Belediye Binası’ndaki işlev bozukluğunu üstleneceğine söz verdi ve kaydın ifşa edilmesi, genel mesajında ​​rol oynayabilir. Katılanların da istifasını istedi.

“Yürek burkan bir gün” olarak nitelendirdi.

GÖRÜŞMEYE KATIL

Konuşmalar okuyucularımızın görüşleridir ve Davranış kodu. Star bu görüşleri desteklemiyor.